Unul dintre cele mai frumoase sporturi de apa, Dragon Boat , este acum disponibil si in Romania.

Povestea este romantica si interesanta : Acum 2500 de ani , in delta riului Yangtze, traia un mare poet, Qu Yuan (340-278 BC), iubit de pescarii locului.

Dezamagit de politicienii vremii, el decide sa se sinucida, si se arunca in mare.

Prinzand de stire, pescarii au pornit cu mic cu mare, vaslind cu putere, sa il salveze.

Nu au reusit, din pacate, dar asa au aparut cursele de Dragon Boat, in fiecare an in cea de a 5-a zi a lunii a cincea, conform calendarului chinezesc , in cadrul festivalului Dragon Boat.

Printre cei peste 50 milioane de practicanti la nivel mondial, majoritatea in Asia, desigur,  veti intalni si faimosul cuplu regal William & Kate : http://youtu.be/jPlwW-xrGzU

Pentru a practica Dragon Boat nu aveti nevoie de nici o pregatire speciala, singurul lucru cerut este sa puteti inota 50m lejer imbracat.

Fiind un sport in care performanta este generata de sincronizarea echipei, nu de forta individuala, Dragon Boat este sportul perfect pentru cei care doresc sa faca miscare in aer liber, pe apa, impreuna cu colegii.

Echipajul unei barci consta in 10 vaslasi, asezati stanga-dreapta, un tobosar, care impune ritmul si un carmaci.

Dragon Boat este singurul sport in care se poate incadra o intreaga familie, de la copii de 5-6 ani pana la seniori de 60-70 de ani.

La propriu si la figurat, toti intr-o barca.

Imagini de la editia precedenta puteti urmari la : http://youtu.be/GFxw6d8R-4U

Alte imagini spectaculoase cu Dragon Boat sunt la : http://youtu.be/hoADh1NUwZg , http://youtu.be/Uau86uJwQyU si http://youtu.be/n7vDRYDJM9Q